"Piep zei de muis"

Piep zei de muis - M.J. Arlidge

- Een angstaanjagende seriemoordenaar kruist het pad van Helen Grace - 


 "In een leegstaand huis wordt het lijk van een man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Maar waarom was een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het al snel over een omgekeerde Jack the Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda's. Inspecteur Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet, is hoe labiel de dader is - of wat haar tijdens deze zaak allemaal nog te wachten staat."

Joepie! Een boek naar eigen keuze. Dit moest een spannend boek zijn, een boek vol actie en met een onverwacht einde. Daarom koos ik (opnieuw) voor een boek van M.J. Arlidge. In het vorige semester had ik al een boek van deze schrijver gelezen en ik was benieuwd naar het volgende boek over de politie-inspecteur Helen Grace. 
Ook hier verwachtte ik een spannend boek, met plottwists en een verrassend einde. 

Korte, snelle en goed leesbare hoofdstukken zorgden ervoor dat ook dit boek weer las als een trein. Het boek, met 382 pagina's, was in een mum van tijd uitgelezen.

De vertelperspectieven wisselden elkaar veelvuldig af, waardoor je een goed beeld kreeg van het hele verhaal vanuit verschillende standpunten. Dit maakte het verhaal ook boeiend en levendig, want zowel de leden van het politiekorps, als de daders en de slachtoffers kwamen aan bod. 
Alle personages in het boek waren heel divers, maar goed neergezet. Je leerde elk personage kennen met zijn of haar specifieke kenmerken en privéproblemen. 
Door de duidelijke en heldere beschrijvingen van de gebeurtenissen, las het boek als een film. 

Dit boek moet zeker niet onderdoen voor het eerste boek, 'Iene Miene Mutte', van Arlidge. Ook in dit boek bleef de spanning behouden en werd je nieuwsgierigheid steeds weer aangewakkerd. Het spannende en onverwachte einde, zorgde ervoor dat ik het boek verrassend vond en ook zeker het volgende boek nog wil lezen.

Voor fans van het thrillergenre wil ik het boek zeker aanraden!


Veel leesplezier!
Yana Vermeiren


(Bron: Arlidge, M. (2016). Piep zei de muis. Amsterdam: Meulenhoff Boekerij.) 


- Boek naar keuze 1 -

Reacties