"Iene Miene Mutte"

Iene Miene Mutte - M.J. Arlidge

- De een leeft, de ander sterft. Kies maar. -



Wanneer er op korte tijd verschillende mensen in tweetallen worden ontvoerd en een duivels dilemma voorgeschoteld krijgen, beseft inspecteur Helen Grace dat ze jacht maakt op een psychopaat die niet te stoppen lijkt. Helen Grace start een race tegen de klok.

Spannende boeken hebben mij altijd aangetrokken. Toen ik deze kaft zag en de korte inhoud van het boek had gelezen, wilde ik meteen aan dit boek beginnen.
Het is het eerste boek van een reeks boeken die gaan over de politie-inspecteur Helen Grace.
Getriggerd door de korte inhoud van dit boek, startte ik met het lezen van het spannende thrillerdebuut van M.J. Arlidge.

Het boek leest als een trein door zijn korte hoofdstukken, duidelijk en groot lettertype en bladzijden die niet helemaal vol tekst staan. De schrijver gebruikt geen al te moeilijke woorden, waardoor je je vlot een weg baant door de vele hoofdstukken.

Het verhaal is goed geschreven en wordt belicht vanuit verschillende perspectieven (zowel Helen Grace als de dader en de slachtoffers komen aan het woord). Af en toe verlies je je als lezer in de veranderingen van vertelperspectief, maar het werd meestal snel weer duidelijk vanuit wiens standpunt het hoofdstuk verteld werd.

Het boek verrast door plotse wendingen en zo blijft de spanning opbouwen tot aan de ontknoping. De nieuwsgierigheid van de lezer blijft behouden doorheen het hele verhaal en dan volgt een spannend, onverwacht einde.

Een prima boek voor wie houdt van het thrillergenre, van spannende verhaallijnen en plotse wendingen.


Veel leesplezier!
Yana


- Boek naar keuze 1 -

Reacties